Religie este politica.
Extragem din ea doar reguli de neincalcat din cauza de frica de repercursiuni, in loc sa adoptam nereguli ce confera doar drept de a fi fericit prin validare de sine insuti.
De aceea eu am hotarat ca nu intru in participatiune de inoculare de concepte de masa.
Biblia nu poate fi reeditata in format de „revazut si adaugit” adaptare dupa…din pacate.?
Pai si ce facem atunci? Ia zi!
Ce sa facem noi in situatia aceasta?
Ne lasam in abandon de progres, stagnam pt a fi in perfecta armonie cu trecutul principial de religie ce nu-si permite sa evolueze din cauze evidente? Sau ne particularizam crezul ?
Morala ne este impusa tot de religie, printre altele.
Asa ca as adapta si morala legilor nescrise si libertatii.
In limite date doar de un bun simt crescut de catre parinti, intr-un mod evolutiv si corect de dezvoltare personala.
..si sta doar daca parintii nostri, sunt compatibili cu ce scriu cartile de psihologie ca s-ar intampla cu noi pe parcurs normal de dezvoltare, din copil in adult; si nu doar in adult cu drepturi depline de vot.
„-Tin minte ca la Teoria Generala a Dreptului ni s-a spus ca legea apare cand propria constiinta si bunul simt nu-si mai au efectul. Spre exemplu, daca oamenii nu mai au retineri in a-si arunca gunoaiele pe jos, atunci s-a impus aparitia unei amenzi care sa nu-i devieze de la o comportare sociala.
Adina, eu te intreb pe tine ce parere ai despre aceasta emancipare a societatii, avand in vedere ca ea oricand poate duce la anarhism? Cum putem pastra bunul simt cand multi in vad ca o bariera in fata libertatii?” …ma intreba o prietena.
Legea poate aparea din motivele pe care le spune si TGD, intr-adevar, si nu putem fi in dezacord.
Cum de altfel legea impune corecturi in ani buni de pierdere de libertate sau chiar pedeapsa cu moartea pentru cei ce ucid la randul lor. Asta-i corect si as opta chiar pentru pedepse mai mari cateodata citind diverse spete sau cazuri .
In alta ordine de idei, da, bunul simt si morala corecta ne este scrisa in religie. Oricare ar fi, El, Dumnezeul nostru.
Si aici sunt de acord. Cu morala dictata de o religie universala , in schimb.
Un Dumnezeu, in care credem, caci e viabil sa credem in El.
Caci el nu-i un om batran indaptatabil si impotriva progresului si cu normalitate de neschimbare de optici gresite in a starni partile progresul firesc uman.